Hur man gör din egen grafik
​

Först när du börjar designa en ny grafik mÃ¥ste du välja vilken eller vilka produkter du gör den. Du kan lägga till grafik till olika teman som sport, bröllop, barn, jul etc. sÃ¥ att användare enkelt kan hitta vilken typ av grafik de letar efter. Produktgrafik är en kombination av olika element som fungerar som lager i photoshop eller illustrator.

Elementtyper är bild, text, grafiskt element och logotyp.

I denbild omrÃ¥det där kundens egen bild kommer att visas. Det kan vara en eller flerabild omrÃ¥den (vanligtvis finns det bara ett men t.ex. spelarkort har tvÃ¥ fram och bak eftersom det är dubbelsidigt, i fotobladen finns det lika mÃ¥nga fotoomrÃ¥den som det finns bilder i arket och i fotomapp för 3 fotografier finns det 3 foton omrÃ¥den).

Du kan göra ett exempeltext område som kan redigeras av kunden.

Grafiskt element är det område i produkten där du placerar grafik.

Logotyp element du kan använda t.ex. sportfotograferingssessioner, affischer och gruppbilder. Fotografen kan ladda ner en logotyp för ett visst evenemang som sedan visas i detta logotypelementomrÃ¥de.

​

• Grafik läggs till i din produkt grafikkategori. Skapa ny produktgrafisk uppsättning t.ex. Bröllop eller sportgrupper och skapa en ny designmall. ​

• Välj en kategori till exempel Tack och välj vilken produkt du skapar en design "Tackkort 10x20 cm liggande".

• Gör en photoshop-fil som är 20 cm bred och 10 cm hög, välj hela omrÃ¥det och se info för pixelmÃ¥tten. Lägg till dem i det nya grafiska lagret för produkten och välj OK. Nu har du basen för den nya grafiken.

• Lägg sedan till element och välj grafik. Detta är bakgrunden till ditt tackkort. Lägg sedan till elementfoto och redigera storleken och platsen för bildhÃ¥let. Sedan kan du även lägga till text och datafält Förnamn. Sedan kommer det att visa klientens förnamn pÃ¥ provkortet. Du kan ocksÃ¥ redigera typsnittet och färgen. När du är klar spara inställningarna och den nya tackkort-grafiken är klar.

• ​Se ett exempel pÃ¥ video hur du gör din egen julkortsgrafik härifrÃ¥n: