Evenemang

Skapar ny händelse

​

Fotograferingsevenemang är som en portfolio från en fotografering. På sidan Fotohändelser kan du se listan över dina fotograferingar och du kan skapa nya händelser genom att klicka på +Ny händelse. Ge ditt fotoevenemang ett namn och välj typ av event. Det kan vara något av följande:

​

• Vanliga fotograferingsevenemang lämpar sig för fotograferingssessioner där alla bilder är synliga med en enda kod (t.ex. porträtt). Även om det kan vara flera personer på bilderna kan de alla använda samma fotokod (t.ex. familjer).

​​

• Skol- eller klubbfotografering användare anmäler sig (och ger barn tillstånd att bli fotograferade i skolan och dagis) för fotografering i förväg och användare kan delas in i olika grupper. Varje användare ser bara sina egna bilder. Du kan skicka anmälningslänk till event via e-post eller skriva ut anmälningsformulär. Föräldrar kan då anmäla sig till fotoeventet i förväg och sedan se och beställa bilderna när de publiceras. Fotokoder kan delas in i olika grupper t.ex. i skolor är olika klasser olika grupper. Grupper kan ha olika dagar och scheman för fotografering. Bilder kan publiceras av gruppen. Gruppbilder kan bara ses inom den egna gruppen.

• Fotosky sätt att känna igen olika kunder är fotograferingskoderna. Koden kan vara 4-8 tecken långa individuella siffer- och bokstavsserier vilket gör att kunden kan se och beställa personliga fotografier.kuvatilaus.fi kan automatisera koder i massfotografering som skol- och dagisfotograferingssessioner. Dessa kallas QR-koder. När du tar en bild av koden före själva porträtten kan systemet känna igen koden och tagga alla foton till den koden och händelsepersonen.

• Om du vill ta bort extra registreringsdata klicka på fältet och välj den eller flera du vill ta bort t.ex. vän foto. Om du vill lägga till en egen registreringsdata klickar du under raden där är Lägg till anpassade registreringsfält. Fyll i t.ex. Familjefoto och lägg till samma familjefoto i datafältet. Välj hur du vill att kunden ska svara med en text, kryssruta eller flerval. Tryck till sist på Spara inställningar. Om du inte vill använda vår standardregistreringsinformation kan du lägga till dina egna instruktioner i fältet Anpassade registreringsinstruktioner. I registreringsformuläret kan kunden se standardinstruktionerna eller dina egna instruktioner och din prislista.

• Använd alltid gruppbildens QR-kod i fotograferingen så att du tar en bild på koden före själva gruppbilden. På så sätt känner systemet automatiskt igen fotot som gruppfoto och visar det för alla individer som är markerade för gruppen. Kom ihåg att beskära gruppfotot till rätt utskriftsstorlek. Du kan ställa in en automatisk gruppbildram från Produktgrafik - Produktgrafikuppsättningar - Gruppfoton. På så sätt gör systemet automatiska vita ramar till bilden där det finns din logotyp, fotograferingsevenemangs namn och år.  Om du vill ha en annan layout kan du skapa din egen mall från Produktgrafik - Anpassad produktgrafik. Du kan även skapa en layout i Photoshop och markera den optimala bildstorleken från hjulinställningen i bildens högra hörn.

• Från sidan Bildval kan du skicka en länk till deras Wilma-bilder.  Kontrollera först alla grupperna och se att varje elev har en individuell bild. Om de saknar en bild tryck på bilden och välj en gruppbild eller så kan du ladda ner en beskärningsbild från ett kompisfoto först till elevkoden och sedan välja den här. När du skickar länken till skolan här är meddelandet de får: Ladda ner fotokollage och namnet på eventet

Hallå,

Från denna länk kan du ladda ner fotouppsättningen för skolornas elevförvaltningar behöver:

ANVÄNDARNAMN: XXXXXX
      LÖSENORD: XXX-XXX-XXX

Kontrollera att namnen på grupperna stämmer (du kan klicka på gruppens namn och rätta det) och att namnen på personerna är rätt och i ordning. Du kan ändra ordningen på namnen genom att trycka mellan namnen. Om du vill ändra bilden klickar du så öppnas fönstret där du kan välja en annan bild. När grupp- och personnamnen är korrekta kan du antingen spara inställningarna för senare användning eller ladda ner paketet med foton genom att klicka på knappen "Ladda ner paket". När systemet är klart kommer du att få en länk där du kan ladda ner en zip-fil med alla bilder för din användning.

​

• Eventfotografering på är detsamma som skol- och klubbfotografering men du anmäler dig inte i förväg. Du måste uppskatta hur många personer du kommer att fotografera. Skriv ut fotokoder för alla möjliga klienter och ge koden till klienten efter fotograferingen (kom ihåg att ta en bild av fotokoden innan du börjar fotografera). Med länken till bilderna kan de se bilderna i efterhand online när du har publicerat dem. Ge din kund en uppskattning hur lång tid det tar att få bilderna publicerade så att de vet. Om de försöker logga in med sina individuella länkar kommer systemet att be dem lämna sin e-postadress för att meddelas när bilderna har publicerats.

​​

• Offentligt fotogalleri foton är offentligt tillgängliga för alla att se och beställa. Bilder kommer att vara tillgängliga i 6 månader, varefter du kan fortsätta fotolagringstiden om du vill (25 sek / 6 månader). Offentligt fotogalleri är det enklaste sättet att sälja offentliga bilder du har tagit t.ex. i en händelse eller natur. Du kan också sälja extraordinära bilder som filer eller utskrifter och dela ditt galleri som en länk på dina egna sidor.

​

I fältet Eventbeskrivning (valfritt) kan du lägga till extra råd till din kund angående dina beställningar. Den här texten visas ovanför deras foton. Ladda bildfiler som stora JPG-filer (t.ex. långsidan 4000 px), så att dina kunder kan se bilden skarpt och de kan beskära bilden och kvaliteten kommer inte att minska. De kan också beställa stora tryckstorlekar. Om du säljer digitala fotofiler kan du välja vilka storlekar din kund kan köpa filerna (webbstorlek, stor fil eller originalfilstorlek). Om du funderar på vilken färgprofil som är det bästa alternativet bör du som tillverkare av din välja vad som är mest lämplig för deras arbetslinje.

​

När du skapar ett nytt event för din kund kan du välja om bilderna är retuscherade och klara för utskrift eller vill du redigera bilderna efter att kunden har gjort beställningen. Du kommer att få e-post från varje beställning. Om du har valt att redigera bilder efter beställningen får du en lista över fotofiler som väntar på redigering. Retuschera dem och ladda ner bilderna med samma filnamn och sedan kan du klicka på beställningen som redigerad. Då skickas beställningen till tillverkaren eller om det bara fanns digitala filer så skickas de till kunden. Om du har valt att tillverka själv kan du nu ladda ner filerna för utskrift. Du kan följa statusen för din beställning (väntar på retuschering, väntar på att bli tillverkad, Under tillverkning, Levererad / Klar för upphämtning) på din Order-sida.

​

​

PUBLICERINGSEVENT

​

När du har publicerat evenemanget kommer din klient att få denna anteckning:

Hallå!

Dina bilder finns nu tillgängliga i vår webbtjänst.

Händelsekoden är XXXXXXX

Du kan beställa bilder från denna webbadress

Notera! Du får 10 % rabatt på alla fotoprodukter när du gör din beställning före DATUM (om snabbbeställningsrabatt är på)

​

Vänliga hälsningar:

Fotografens namn

Fotografernas mejl

Fotografernas telefonnummer

​

Du kan börja använda tjänsten genom att göra testevenemang till dig själv och prova olika evenemangstyper genom att ladda ner dina egna bilder och publicera dem till din egen e-post. Så du kan träna på processen. Om du behöver mer hjälp eller svar på dina frågor skicka dem till oss via e-post eller kolla listan med vanliga frågor.