Yleiset ohjeet

Ensimmäiseksi kannattaa katsoa että yhteystietosi ja muut perusasetuksesi ovat oikein. Riippuen siitä teetätkö kuvasi jollakin yhteistyökumppanillamme vai valmistatko kuvasi itse tai teetätkö ne jossain itse valitsemassasi paikassa, osa asetuksista saattaa olla piilotettuna.

​

1. YLEISET TIEDOT: Syötä tähän yhteystietosi. Yhteystietosi näytetään mm. tilausvahvistuksissa jolloin asiakkaasi osaavat ottaa sinuun yhteyttä. Ilmoitusviestien osoite: Syötä tekstikenttään osoite johon haluat että ilmoitusviestit lähetetään.​

​​

2. YRITYKSEN TIEDOT: lisää yrityksesi y-tunnus ja tilinumero, jotta voimme tilittää sinulle viikottain aina kun tilitysten summa ylittää 50 euroa. Teemme tilitykset joka maanantai ja saat kuitin tilityksestäsi sähköpostiisi. Jos laskutat kuvaustoimintaasi osuuskunnan kautta niin lisää Y-tunnukseen osuuskunnan tunnus ja tilinumeroon laskutusosuuskuntasi tilinumero.

​

3. KUVIEN KÄSITTELY

• Vesileima: Laita tähän kohtaan rasti jos haluat että palveluun lähettämiisi kuviin lisätään vesileima. Voit myös lähettää oman vesileimasi valitsemalla oman tiedostosi tähän kohtaan. Jos et ole valinnut tiedostoa, käytetään järjestelmän oletusvesileimaa. Lähettämäsi tiedosto liitetään kuvatiedostoon sellaisenaan, joten valmistele tiedosto niin että se on valmiiksi läpinäkyvä haluamallasi tavalla. Kuvan tulee olla läpinäkyvä PNG-tiedosto ja sen kannattaa olla neliön muotoinen ja resoluutioltaan 2400px. Kuva skaalataan niin, että se mahtuu kokonaan kuva-alalle ja asetellaan kuvan keskelle.
    Vesileima-asetus vaikuttaa vain silloin, kun lataat kuvia palveluun. Jos siis olet jo ladannut kuvia ja muutat vesileima-asetuksia, uudet asetukset eivät vaikuta jo lähettämiisi kuviin.
  • Tuotegrafiikat: Salli grafikoiden tekemät tuotegrafiikat. Jos valitset tämän, kaikki palvelussa olevat tuotegrafiikat ovat asiakkaidesi tilattavaissa ilman että sinun tarvitsee erikseen valita tilattavaissa olevia tuotegrafiikoita. Tilattavat grafiikat myös päivittyvät automaattisesti kun palveluun tulee uusia grafiikoita saatavaille. Voit poistaa tämän käytöstä kuvaustapahtumakohtaisesti tapahtuman asetuksista.

• Oletusryhmäkuvan koko: Valitse tähän minkä kokoisia ryhmäkuvia haluat oletusarvoisesti tehdä koulu- ja kerhokuvauksissa. Kun kuvaat kuvan ryhmän kuvaustunnuksella, se merkitään automaattisesti tässä määritellyn kokoiseksi ja siitä voi tilata tämän kokoisen ryhmäkuvan. Voit muuttaa tätä jälkikäteen kuvien hallinnassa. Lue lisää kohdasta "Kuvien järjesteleminen”.

• Kuvanvalmistamo: valitse tästä asetus valmistatko tai valmistutatko kuvat itse vai valitsetko yhden kuvanvalmistamoista. Jos valmistat kuvat itse niin valitse hinnastoosi niitä tuotteita joita pystyt valmistamaan tai valmistuttamaan ja aseta niille hinta. Jos valitset kuvanvalmistamon niin tuotevalikoima ja valmistuskustannukset määräytyvät heidän asetusten mukaan. Sinä asetat valitsemiesi tuotteiden myyntihinnan. kuvatilaus.fi tilittää kuvanvalmistamoille valmistuskustannukset ja ne vähennetään jokaisesta tilauksesta automaattisesti.

• Kuvatiedostot: laita rasti tähän, jos myyt kuvatiedostoja ja haluat että järjestelmä lähettää automaattisesti asiakkaan tilaamat tiedostot hänelle. Asiakkaalle menee tilatuista tiedostoista sähköpostilinkki, josta hän voi käydä lataamassa tiedostot asetetussa koossa omalle koneelleen. Sähköposti lähtee asiakkaalle heti kun tilaus on merkitty käsitellyksi tai jos käsittelyä ei oltu asetettu niin tiedostoviesti lähtee heti kun tilaus on tehty.

• Harrastekuvat: laita ruksi tähän jos haluat sallia asiakkaidesi ladata ja tilata omia kuviaan sinun kauttasi. Voit hinnoitella harrastekuvat itse eli tee harrastekuville oma hinnasto. Voit linkittää tilaussivusi omille nettisivuillesi. Oma harrastekuva tilaussivusi on https://kuvaaja-x.kuvatilaus.fi/photo-order Korvaa kuvaaja-x kohtaan oma kuvatilaus käyttäjänimesi.

• Harrastekuvahinnasto: Jos haluat, että asiakkaasi voivat myös lähettää ja tilata omia kuviaan, valitse tähän kohtaan hinnasto jota haluat käyttää asiakkaiden omille kuville. Hinnastojen luomisesta voit lukea lisää Hinnastot -kohdassa.

• Harrastekuvien käsittelymaksu: aseta halutessasi harrastekuville käsittelyhinta, joka lisätään tilaukseen

​​

​4. TOIMITUSTAVAT: aseta tälle välilehdelle käyttämäsi toimistustavat ja kuvien valmistusajat

• Nouto liikkeestä: Laita tähän kohtaan rasti jos haluat että tilaajat voivat noutaa valmiit tilaukset määrittelemistäsi toimipaikoista. Toimipaikat voi määritellä Asetukset -sivun vasemmasta laidasta löytyvästä "Noutopisteet" -kohdasta.

• Huom! Jos sinulla on nouto sallittuna asiakas näkee osoitteen joka on asetuksissasi. Jos haluat että nouto tapahtuu muualta niin ota Nouto liikkeestä pois päältä ja lisää uusi noutopiste ja lisää sille osoitteen jonka haluat että asiakkaasi näkee.

​

5. MAKSUTAVAT: aseta maksutavat

• Verkkomaksu Verkkomaksut ovat aina käytössä

• Postiennakkomaksu: Laita tähän kohtaan rasti jos haluat sallia tilausten tekemisen postiennakkomaksulla. Numerokenttään  syöttämäsi hinta lisätään tilauksen hintaan jos tilaaja valitsee postiennakkomaksun.

• Maksu noudettaessa: Laita tähän kohtaan rasti jos haluat että tilaajat voivat myös maksaa tilauksensa noudon yhteydessä. Tällä asetuksella ei ole merkitystä jos et ole valinnut Nouto mahdollinen -kohtaa. Jos asiakkaasi maksavat tilauksen noudon yhteydessä suoraan sinulle, kyseisen tilauksen komissiosumma näkyy miinusmerkkisenä Tilitykset-sivulla. Jos tilaustesi yhteenlaskettu saldo on kuukauden lopussa negatiivinen, lähetämme sinulle laskun komissioista.

​

6. JÄRJESTELMÄASETUKSET

• Oletuskieli

• Etusivun kansikuva: Voit personoida palvelua valitsemalla sille erilaisen taustakuvan listasta löytyvistä vaihtoehdoista tai ladata siihen omasi.

• Google Analytics: Syötä tähän oma Google Analytics -tunnuksesi (tunnus näyttää esim. tältä: UA-12345678-1) niin voit seurata asiakkaittesi toimintaa palvelussa Google Analyticsin kautta.

• Salli asiakkaiden arviot: palvelu pyytää asiakkaitasi tilauksen jälkeen halutessaan jättämään kuvaajalle palautetta mm. kuvaustapahtumasta, tiedotuksesta, kuvista, ja tilauspalvelusta. Palautteet tulevat kuvaajalle itselleen, jotta hän voi reagoida palautteisiin ja vastata asiakkailleen. Palautteita voi myös jättää nimettömänä. Palautteet eivät mene yleisesti näkyville, mutta voit käyttää niitä omassa markkinoinnissasi jos asiakas on näin sallinut palautetta antaessaan.

​

7. KÄYTTÄJÄT

• Voit lähettää sähköpostikutsun niille joille haluat antaa pääsyn tilillesi tai tiettyihin kuvaustapahtumiin. Ylläpitäjät näkevät kaikki kuvaustapahtumat ja voivat muuttaa kaikkia asetuksia. Avustajakäyttäjät näkevät ja voivat muokata ainoastaan niitä kuvaustapahtumia joihin heille on erikseen annettu pääsy.

​

8. KIELIASETUKSET

• Tämän hetkiset järjestelmäkielet nettikaupan puolella asiakkaille ovat suomi, ruotsi, englanti, norja ja ranska. Hallinnan puolella valokuvaajille löytyvät suomi, englanti, ja norja.