top of page

Kuvaustapahtumat

Uuden kuvaustapahtuman luominen

​

Kuvaustapahtuma on ikäänkuin galleria tietyssä tilanteessa otetuista kuvista. Hallinnan Kuvaustapahtumat -osiossa näet listan kuvaustapahtumistasi ja voit luoda uusia kuvaustapahtumia. Halutessasi luoda uuden kuvaustapahtuman, klikkaa “+ Uusi tapahtuma" -painiketta. Anna kuvaustapahtumalle nimi ja valitse kuvaustapahtuman tyyppi. Kuvaustapahtuman tyyppi voi olla jokin seuraavista:

​

• Normaali kuvaustapahtuma sopii tilanteisiin jossa samalla kuvaustunnuksella voi nähdä kaikki kuvauksen kuvat (esim.muotokuvaukset). Vaikka kuvattavia olisi useampiakin, voivat kaikki tilata kuvia samalla tunnuksella esim.perheet.

​​

• Koulu- tai kerhokuvaus sopii kuvauksiin joihin ilmoittaudutaan etukäteen (ja annetaan lapsille kuvauslupa koulu- tai päiväkotikuvauksiin) ja joissa jokainen kuvattava saa oman kuvaustunnuksen jolla näkee vain omat kuvansa. Voit lähettää kuvattaville ilmoittautumislinkin sähköpostilla tai printata ilmoittautumislomakkeen, jolla pääsee ilmoittautumaan ennen kuvausta ja kuvauksen jälkeen katsomaan ja tilaamaan kuvia. Kuvaustunnukset jaotellaan ryhmiin, esimerkiksi koulukuvauksessa jokainen luokka on oma ryhmänsä. Ryhmillä voi olla omat erilliset kuvausaikansa ja päivänsä ja kuvia voidaan julkaista ryhmäkohtaisesti. Ryhmäkuvat myös näkyvät vain kyseisen ryhmän jäsenille.

• Kuvatilaus.fi:ssä pääasiallisena tunnistautumiskeinona toimivat Kuvaustunnukset. Kuvaustunnus on 4-8 merkkiä pitkä yksilöllinen numero- ja kirjainsarja jolla asiakas pääsee katsomaan ja tilaamaan hänelle tarkoitettuja kuvia. Massakuvauksissa, kuten esim. koulu- ja kerhokuvaukset, voidaan kuvaustunnusten hallinta automatisoida tulostamalla palvelusta koneluettaviksi QR-koodeiksi muunnettuja kuvaustunnuksia joita kutsutaan Kuvauskoodeiksi. Kun otat kuvan Kuvauskoodista ennen varsinaisia kuvia, järjestelmä tunnistaa koodin ja merkitsee sen jälkeen otetut kuvat kyseiselle Kuvaustunnukselle.

• jos haluat poistaa ilmoittautumiskentän niin klikkaa riviä poista nämä kentät kirjautumisesta ja valitse riveistä mikä tai mitkä poistetaan. Jos haluat lisätä oman vaihtoehdon niin klikkaa rivin alla olevaa Lisää kirjautumiskenttä. Täytä kohtaan Otsikko esim.Perhekuvaus ja kohtaan tietokenttä sama tieto perhekuvaus. Valitse miten asiakas vastaa tähän kohtaan eli tekstillä kirjoittaen jotain, valintaruudulla vain rasti kohtaan vai monivalintakohta ja mitkä ovat siinä olevat vaihtoehdot. Lopuksi tallenna muutokset. Jos et halua käyttää järjestelmän vakio-ohjeita niin voit lisätä omat ilmoittautumisohjeet kohtaan Illmoittautumisvaiheen ohjeteksti. Asiakkaalle näkyy kirjoittamasi ohjeet, kuvaustapahtuman hinnasto sekä ilmoittautumislomake.

• Käytä aina Ryhmäkuville tarkoitettua QR-koodia kuvauksissa niin että otat kuvan lapusta ennen ryhmäkuvaa. Tällöin kuvatilaus.fi järjestelmä automaattisesti tunnistaa kuvan ryhmäkuvaksi ja näyttää sen kaikille samaan ryhmään kuuluville oppilaille. Muista rajata ryhmäkuva valitsemaasi kuvakokoon, jotta siitä ei valmistuksessa rajaudu mitään pois. Voit asettaa ryhmäkuvalle automaattisen kuvakehyksen kohdasta Tuotegrafiikat - Yleiskäyttöiset tuotegrafiikat - Ryhmäkuva. Tällöin ohjelma tekee kuvalle automaattisen valkoisen reunuksen, johon tulee sinun logo, kuvaustapahtuman nimi sekä ryhmän nimi ja vuosiluku. Jos haluat erilaisen pohjan niin voit luoda omasi kohdasta Tuotegrafiikat - Omat grafiikat. Voit myös luoda ryhmäkuvalle valmiin pohjan Photoshopissa ja merkitä optimaalisen kuvakoon kuvan oikeassa yläkulmassa olevasta rattaasta.

• Välilehdeltä kuvavalinnat voit lähettää koululle linkin heidän wilma -kuviin. Katso kuvat ensin läpi ja niiden kohdalle joilla ei ole yksilökuvaa voit valita ryhmäkuvan tai ladata kaverikuvasta rajatun kasvokuvan lapsen tunnukseen ja vaihtaa sen hänelle näkyväksi. Jos lähetät koululle linkin sähköpostitse he saavat sieltä ladattua setin pikkukuvia jokaisesta oppilaasta, joita koulu voi sitten käyttää wilmassa. He voivat käydä läpi luokat ja kuvat sekä tehdä niihin vielä itse valintamuutoksia. Voit myös lähettää koululle suoraan sähköpostilla kuvakokoelman  (lataa kohdasta "Lataa Wilma tm), jolloin he eivät voi tehdä valintoihin muutoksia.

• Wilma-viesti koululle kuuluu näin: Tästä linkistä voitte ladata kuvakokoelman käytettäväksi oppilashuollon tarpeisiin: https://valokuvaamonnimi.kuvatilaus.fi/extra

TUNNUS: XXXXXX
      SALASANA: XXX-XXX-XXX

Tarkista että ryhmien nimet ovat oikein (voit klikata ryhmän nimeä ja korjata nimen oikeaksi) ja että henkilöiden nimet ovat oikein ja suku- ja etunimet oikeassa järjestyksessä. Nimien järjestystä voit vaihtaa klikkaamalla nimien välistä. Jos haluat vaihtaa järjestelmän valitseman kuvan henkilöstä, voit vaihtaa kuvan toiseen klikkaamalla kuvaa ja valitsemalla toisen kuvan.

Kun ryhmien ja henkilöiden nimet ovat oikein, voit joko tallentaa asetukset myöhempää käyttöä varten tai ladata kuvapaketin klikkamalla "Lataa kuvapaketti" -painiketta. Kuvien paketoinnin jälkeen saat latauslinkin josta voit ladata kuvapaketin käyttöösi.

​

• Valokuvaustilaisuus on muutoin samankaltainen kuin koulu- tai kerhokuvaus mutta kuvaukseen ei ilmoittauduta etukäteen. Sinun täytyy etukäteen arvioida kuinka paljon kuvattavia suurin piirtein on tulossa kuvaukseen. Jokaista kuvattavaa varten tulostetaan kuvauskoodi jonka voit antaa kuvattavalle kuvauksen jälkeen. Kuvauskoodilla kuvattava näkee omat  kuvansa sitten kun olet ladannut ne palveluun. Lapussa on linkki, jolla kuvattava näkee kuvansa sitten kun olet ladannut ne palveluun (muistathan kertoa asiakkaillesi kuvaustapahtumassa arvion siitä milloin julkaiset kuvat). Jos asiakas käy sivuilla kokeilemassa tunnusta ennen kuvien julkaisua niin pyydämme heitä antamaan sähköpostiosoitteen, jotta voimme lähettää heille heti viestin kun kuvat on julkaistu.

​​

• Julkinen kuvagalleria on sopiva kuvaustyyppi silloin kun kuvat ovat julkisesti kaikkien nähtävillä. Voit tehdä linkin julkiseen kuvagalleriaan myös omilta kotisivuiltasi. Gallerian kuvat säilyvät 6kk, jonka jälkeen voit halutessasi ostaa kuville lisää säilytysaikaa (2,50 euroa / 6 kk). Julkinen kuvagalleria on hyvä tapa myydä esim. yleisiä kuvia joita olet ottanut jossakin tapahtumassa. Voit myös myydä erikoisempia kuvia tiedostoina tai printteinä ja jakaa kuvagallerian linkkiä omilla sivuillasi.

​

Tapahtuman kuvausteksti (vapaaehtoinen) kohtaan voit kirjoittaa asiakkaillesi lisäohjeita tilauksiin liittyen. Ohjeet näkyvät kuvien yläpuolella kun asiakas katselee kuvia. Lataa kuvat suurina JPG -tiedostoina (esim.pitkä sivu 4000 px dpi 300), jotta asiakkaasi näkevät kuvat tarkkoina ja he voivat rajata kuvaa lähemmäksi ilman että sen laatu kärsii. He voivat myös tilata suuria printtikokoja. Jos myyt digitaalisia tiedostoja voit valita mitä kokoja asiakkaasi voi ostaa (nettikuva, iso tiedosto tai originaali tiedosto koko). Jos mietit mikä väriprofiili on paras sinulle niin kannattaa kysyä kuvanvalmistajaltasi mikä sopii heidän linjastoon parhaiten.

​

Kun luot asiakkaalle uutta kuvaustapahtumaa niin voit valita sen mukaan onko kuvat valmiiksi käsiteltyjä vai ei klikkaatko päälle kohdan Käsittele kuvat tilauksen jälkeen. Sinulle tulee sähköposti kun asiakas on tilannut kuvia ja lista tiedostonumeroista jotka odottavat kuvankäsittelyä. Käsittelet ne ja lataat samoilla tiedostonumeroilla kuvat vanhojen päälle, jonka jälkeen klikkaat Tilaukset välilehdeltä tilauksen käsitellyksi. Nyt tilaus lähtee eteenpäin joko asiakkaalle jos kyseessä oli vain tiedostoja tai kuvanvalmistamoon jos kyseessä oli printtejä. Jos taas merkitset asetuksiin että valmistat kuvat itse niin sitten tilaukset ladataan palvelumme kautta itse tuotantoon. Jos kuvat oli jo valmiiksi käsiteltyjä eikä ruksia ollut päällä kohdassa Käsittele kuvat tilauksen jälkeen niin se lähtee automaattisesti eteenpäin kuvanvalmistukseen heti kun tilaus on tullut.

​

Kuvaustapahtuman julkaisu

Kun julkaiset kuvaustapahtuman asiakkaasi saa alla näkyvän viestin:

Hei!

Kuvanne ovat nyt nähtävissä kuvapalvelussamme:

Tunnuksenne on XXXXXXX

Voitte tilata kuvia osoitteesta https://kuvatilaus.kuvaajannimi.fi/XXXXXX

Huom! Saatte 10% alennuksen kaikista kuvatuotteista jos teette tilauksenne ennen PVÄMÄÄRÄ (jos nopean tilaajan alennus on päällä)

​

Terveisin:

Kuvaajan nimi

Kuvaajan sähköpostiosoite

Kuvaajan puhelinnumero

​

Voit alkuun luoda harjoitus kuvaustapahtumia itsellesi luomalla eri kuvaustapahtumia, lataamalla sivulle ottamiasi kuvia ja julkaisemalla kuvauksia omaan sähköpostiosoitteeseesi. Näin voit harjoitella prosessin kulkua. Jos kaipaat lisäapua tai vastauksia kysymyksiisi niin lähetä viestiä asiakaspalvelu@kuvatilaus.fi niin neuvomme mieluusti mieltäsi askarruttavissa kysymyksissä. Tarkistathan ensin löytyykö vastaus kysymykseesi jo osiosta Usein kysytyt kysymykset.

bottom of page